Question Tag.

If the sentence is positive then the tag will be negative.
If the sentence is negative then the tag will be positive.

Examples

1. I am in mood.
Ans. I am in mood, aren’t I?

2. Let’s go for picnic.
Ans. Let’s go for picnic, shall we?

3. Let us go for cinema.
Ans. Let us go for cinema, shall we?

4. They always come in time.
Ans. They always come in time, don’t they?

5. We sit here every day.
Ans. We sit here every day, don’t we?

6. Vijay comes here right at 5.
Ans. Vijay comes here right at 5, doesn’t he?

7. They reached here yesterday.
Ans. They reached here yesterday, didn’t they?

8. That girl got the prize.
Ans. That girl got the prize, didn’t she?

9. I am not tired.
Ans. I am not tired, am I?

10. He does not attend the school.
Ans. He does not attend the school, does he?

11. Ranji never mixes with her classmates.
Ans. Ranji never mixes with her classmates, does she?

12. You should not blame him.
Ans. You should not blame him, should you?

13. I shall go to school.
Ans. I shall go to school, shan’t I?

14. We are not telling the truth.
Ans. We are not telling the truth, are we?

15. He will go to school.
Ans. He will go to school, won’t he?

16. Bring me food.
Ans. Bring me food, will you?

17. Show me your pen.
Ans. Show me your pen, will you?

18. Stay there.
Ans. Stay there, will you?

19. Open the door.
Ans. Open the door, will you?

20. Both he and David grinned.
Ans. Both he and David grinned, didn’t they?

21. You’ll never know unless your try.
Ans. You’ll never know unless you try, will you?

22. Allow me to be a rose for one day.
Ans. Allow me to be a rose for one day, won’t you?

23. At that moment my spirit revolted.
Ans. At that moment my spirit revolted, didn’t it?

24. There has been no sign of improvement in the patient.
Ans. There has been no sign of improvement in the patient, has there?

25. It was dinner time when he finished. 

Ans. It was dinner time when he finished, didn't he?

26. He felt the opportunities of a life time was passing him by. 

Ans. He felt the opportunities of a life time was passing him by, didn't he?

27. His charity is generous of quit.
Ans. His charity is generous of quit, isn't it?

28. I had never seen such noise in all my life.
Ans. I had never seen such noise in all my life, had I?

29. Consume as little as possible.
Ans. Consume as little as possible, will you?

30. There is no better way to reduce air pollution.
Ans. There is no better way to reduce air pollution, is there?



Test your understanding of question tags with this grammar exercise.

1. You are the new secretary, …………………………………..?
a) aren’t you
b) are you
c) were you

2. The meeting is at four o’clock, …………………………………………?
a) is it
b) isn’t it
c) isn’t that

3. You didn’t meet him, ………………………………………….?
a) did you
b) didn’t you
c) had you

4. You like flowers, …………………………………………..?
a) do you
b) don’t you
c) like you

5. You haven’t seen my keys, ………………………………………….?
a) have you
b) haven’t you
c) hadn’t you

6. Harry gave you a gift, …………………………………………..?
a) didn’t he
b) did he
c) had he

7. Let’s have a party, ………………………………………….?
a) shall we
b) can we
c) let’s we

8. There aren’t any problems, ………………………………?
a) are there
b) aren’t there
c) does there

9. Nothing can happen, ………………………………….?
a) can nothing
b) can it
c) can’t it

10. Nobody phoned, …………………………………….?
a) did they
b) didn’t they
c) did nobody

Answers

1. You are the new secretary, aren’t you?

2. The meeting is at 4 o’clock, isn’t it?

3. You didn’t meet him, did you?

4. You like flowers, don’t you?

5. You haven’t seen my keys, have you?

6. Harry gave you a gift, didn’t he?

7. Let’s have a party, shall we?

8. There aren’t any problems, are there?

9. Nothing can happen, can it?

10. Nobody phoned, did they?

No comments:

Post a Comment