General Knowledge Questions

1. Which company's famously advertised vision statement is 'The Network is the Computer'?
(A) Cisco Systems
(B) Lucent Technologies
(C) Sun Microsystems
(D) Nortel Networks
Answer : (C)

2. The software company I-flex Solutions was originally a division of which famous financial services company?
(A) Citicorp
(D) ABN Amro Bank
Ans : (A)

3. Which former advertising personality has recently been named the Undersecretary of State for 'public diplomacy and public affairs' of the US in an exercise to rebrand the US following the September 11 terrorist strikes?
(A) Charlotte Beers
(B) Jay Chiat
(C) Martin Sorrell
(D) George Lois
Ans : (A)

4. Which premium international range of luggage was recently launched in India by BlowPlast?
(A) Samsonite
(B) Strolley
(C) American Tourister
(D) Delsey
Ans : (D)

5. This year saw the launch of Yahoo!, and the famous launch of the Orange mobile phone service in the UK. Which year was this?
(A) 1992
(B) 1994
(C) 1995
(D) 1993
Ans : (B)

6. Henry Ford revolutionised the car market with the first mass- produced car, the Ford Model T. In which year was it launched?
(A) 1924
(B) 1912
(C) 1908
(D) 1897
Ans : (C)

7. Mr. Shiv Nadar is the Chairman of which of the following groups of companies?
(A) Wipro
(C) Aptech
(D) None of these
Ans : (B)

8. Which company owns the footwear brand - Stryde?
(A) Woodland
(B) Bata
(C) Tata International
(D) Hindustan Lever
Ans : (C)

9. It was the brand that made David Ogilvy famous. Which shirt brand's ads had the famous man with an eye patch in the 1950s, which catapulted David Ogilvy to fame?
(A) Van Heusen
(B) Arrow Shirts
(C) Hathaway
(D) Dockers
Ans : (C)

10. Dr. Pepper is a famous brand of—
(A) Iced tea
(B) Peppermint
(C) Soft Drinks
(D) None of these
Ans : (C)

11. In the case of a test tube baby—
(A) Fertilization takes place inside the test tube
(B) Development of the baby takes place inside the test tube
(C) Fertilization takes place outside the mother's body
(D) Unfertilized egg develops inside the test tube
Ans : (C)

12. Who elects the President of India?
(A) Lok Sabha
(B) Rajya Sabha
(C) People of India
(D) Parliament and State Assemblies
Ans : (D)

13. The Fundamental Duties were incorporated in the Constitution of India by the—
(A) First Amendment
(B) Tenth Amendment
(C) Thirty-second Amendment
(D) Forty-second Amendment
Ans : (D)

14. The speed of light will be minimum while passing through—
(A) glass
(B) vacuum
(C) air
(D) water
Ans : (A)

15. The time taken by the Sun to revolve around the center of our galaxy is—
(A) 50 mn years
(B) 100 mn years
(C) 250 mn years
(D) 365 mn years
Ans : (C)

16. The oldest monarchy in the world is that of—
(A) Nepal
(B) U K
(C) Spain
(D) Japan
Ans : (D)

17. The Vice-President is elected by an electoral college consisting of—
(A) only elected members of both Housed of Parliament
(B) only Rajya Sabha members
(C) all members of Parliament and State Legislative Assemblies
(D) all members of Lok Sabha and Rajya Sabha
Ans : (D)

18. In which one of the following states of India is it legal for a Hindu male and illegal for a Muslim male to have more than one living wife?
(A) Nagaland
(B) Goa
(C) Himachal Pradesh
(D) Arunachal Pradesh
Ans : (B)

19. Where did Buddha die?
(A) Lumbini
(B) Kusinagara
(C) Pavapuri
(D) Magadha
Ans : (B)

20. What was the main difference between the Indus Valley Civilization and Vedic Civilization?
(A) Indus Valley Civilization was urban, while the Vedic Civilization was rural.
(B) "Pipal" tree was worshiped in Indus Valley Civilization, while "Burgad" tree was worshiped in Vedic Civilization.
(C) The main emphasis in Indus Valley Civilization was on trade while in the Vedic Age was on religion.
(D) Indus Valley Civilization believed in non-violence while Vedic Civilization had no hard and fast rules about violence.
Ans : (A)

21. All of the following are constituents of RNA molecule except—
(A) Adenine
(B) Guanine
(C) Thymine
(D) Uracil
Ans : (C)

22. The father of modern biology is—
(A) Aristotle
(B) Darwin
(C) Mendel
(D) Vesalius
Ans : (A)

23. Which of the following seeds will normalize blood sugar level?
(A) Coriander
(B) Mustard
(C) Cumin
(D) Fenugreek
Ans : (D)

24. The point at which solid, liquid and gaseous forms of a substance co-exist is called—
(A) sublimation point
(B) distillation point
(C) triple point
(D) melting point
Ans : (C)

25. Which among the following substances is used as a lubricant?
(A) Quartz
(B) Silica
(C) Graphite
(D) Nickel
Ans : (C)

26. The weight of an object will be minimum when it is placed at—
(A) The North Pole
(B) The South Pole
(C) The Equator
(D) The center of the Earth
Ans : (D)

27. Earth quake waves travel fastest in—
(A) Soil
(B) Molten rock
(C) Water
(D) Flexible rock
Ans : (C)

28. The angle between the geographical meridian and magnetic meridian is called—
(A) Angle of dip
(B) Angle of declination
(C) Angle of inclination
(D) None of the above
Ans : (B)

29. What is the currency of Mexico?
(A) Lira
(B) Peso
(C) Mexican dollars
(D) Krones
Ans : (B)

30. The Essar group of companies has been promoted by—
(A) Ruias
(B) Ambanis
(C) Goenkas
(D) Kanorias
Ans : (A)

31. One of the following liquor brands is not owned by United Breweries—
(A) Kalyani Black Label
(B) Blue Riband
(C) McDowells
(D) Bagpiper
Ans : (D)

32. Amtrex air conditioners has a technical collaboration with—
(A) Sanyo
(B) Mitsubishi
(C) Hitachi
(D) Carrier
Ans : (D)

33. Marlboro Cigarette is owned by—
(B) Godfrey-Philips
(C) Philip Morris
(D) British American Tobacco
Ans : (C)

34. Who is the CEO of Microsoft?
(A) Bill Gates
(B) Paul Allen
(C) Larry Ellison
(D) Steve Ballnes
Ans : (D)

35. One of the following is not an Insurance Company—
(A) ICICI Prudential
(B) HDFC Natwest
(C) OM Kotak Mahindra
(D) Birla Sun Life
Ans : (B)

36. What is the currency of Portugal?
(A) Escudo
(B) Guilder
(C) Mark
(D) Schilling
Ans : (A)

37. One of the following personalities is not associated with the Indian auto sector—
(A) Suresh Krishna
(B) Venu Srinivasan
(C) Anand Mahindra
(D) Venugopal Dhoot
Ans : (D)

38. One of the following companies is not in the area of air-conditioning & refrigeration—
(B) Thermax
(C) Lloyd
(D) Carrier Aircon
Ans : (C)

39. How many countries are a part of the European union?
(A) 18
(B) 15
(C) 21
(D) 12
Ans : (B)

40. Who is the attorney general of United States of America?
(A) Ashcroft
(B) Powell
(C) Rumsfeld
(D) Cheney
Ans : (A)

41. When was the generic domain name (Top Level Domain - TLD) .com introduced?
(A) 1989
(B) 1985
(C) 1994
(D) 1991
Ans : (B)

42. Who is the prime minister of Israel?
(A) Benajamin Netanyahu
(B) Ariel Sharon
(C) Shaul Mofaz
(D) Goldamyer
Ans : (B)

43. What was the significant about the purchase of a kilo of lychees on the French island of Reunion, located in the Indian Ocean?
(A) They were the first lot of lychees exported from India.
(B) It was the first official purchase using the new currency Euro.
(C) It was done by to commemorate the release of the new France with Princess Diana's image on it.
(D) None of these
Ans : (B)

148. Cash Reserve Ratio ( CRR) and Stautory Liquidity Ratio (SLR ) are terms most closely related to which of the following industries/markets—
(A) Stock Exchange
(B) Banking
(C) Mutual Fund
(D) Income Tax
Ans : (B)

45. What is common to all of the following names - Eduardo Camano, Adolfo Rodriguez Saa, Ramon Puerta and Fernando de la Rua?
(A) They were all former Presidents of Argentina.
(B) They are the dreaded drug lords of South America
(C) They own together 70% of the world's Silver mines.
(D) None of these
Ans : (A)

46. The video games X box is a product of—
(A) Sega
(B) Sony
(C) Intel
(D) Microsoft
Ans : (D)

47. It was acknowledged as the second-most dangerous computer virus in history, after the Love Bug virus. Name this virus, which struck in 2001—
(A) Melissa
(B) Code Red
(C) C-Brain
(D) Major Domo
Ans : (B)

48. What does the letters XP stand for in the product Microsoft XP?
(A) Extended product
(B) Extra Pampering
(C) Experience
(D) Entry level product
Ans : (C)

49. Which business and media tycoon won the elections to become Head of State in Italy amidst widespread clouds of scandal?
(A) Guillani Giovanni
(B) Joe Pacci
(C) Antonio Machiaveli
(D) Silvio Berusconi
Ans : (D)

50. Who is the author who created the character Dilbert?
(A) David Scott
(B) Scott Robert
(C) Robert Williams
(D) Scott Adams
Ans : (D)

51. Under what name is MTNL marketing its GSM based mobile telephony?
(A) Swarna
(B) Dolphin
(C) Speed
(D) Vayu
Ans : (B)

52. What is the name of the branded petrol with cleansing additives that is being marketed by HPCL?
(A) Power
(B) Premium
(C) Speed
(D) Clean X
Ans : (A)

53. Under what name is MTNL marketing its CDMA based WiLL service in Mumbai and Delhi?
(A) Dolphin
(B) Swarna
(C) Garuda
(D) Seema
Ans : (C)

54. To which business group did the Ambanis of Reliance Group sell their holding in Larsen and Toubro?
(A) RP Goenkas
(B) A V Birla
(C) Kanorias
(D) Mittals
Ans : (B)

55. Name the brand that was launched and promoted by a famous father-son duo—
(A) ICICI Credit cards
(B) Parket Beta
(C) Maruti Versa
(D) All of these.
Ans : (C)

56. What is the sub brand of the new car that Toyota is launching in India?
(A) Accord
(B) Jupiter
(C) C Planet
(D) Camry
Ans : (D)

57. With which brand would you identify the famous advertising slogan 'Think Different'?
(A) Apple
(C) Wipro
(D) None of these
Ans : (A)

58. Which country is the company Nestle head quartered?
(A) Sweden
(B) Switzerland
(C) The Netherlands
(D) Luxemburg
Ans : (B)

59. What is the brand name of the range of shoes and apparel for children under the age of five, that Reebok plans to introduce shortly?
(A) Weebok
(B) Kids
(C) Kidsport
(D) Tyke
Ans : (A)

60. Which multinational packaged food company has an equity stake in Britannia?
(A) Danone
(B) Heinz
(C) Frito Lays
(D) Schweppes
Ans : (A)

61. Who is the chairperson of Bharti Group?
(A) Raj Mittal
(B) Alok Mittal
(C) Sunil Mittal
(D) Ramen Mittal
Ans : (C)

62. Which billionaire businessman has been elected Mayor of New York, replacing the popular Rudy Giuliani?
(A) William Clay Ford
(B) Larry Ellison
(C) James Walton
(D) Michael Bloomberg
Ans : (D)

63. Which insurance company, launched recently in India, will be using Snoopy from the cartoon series Peanuts in its advertising?
(A) Aviva
(B) HDFC Standard
(C) MetLife
(D) Sun Life
Ans : (C)

64. Which is the home country of the famous design firm Ikea?
(A) Finland
(B) Sweden
(C) Switzerland
(D) Denmark
Ans : (B)

65. 'One world. One family. One festival' - is the slogan used in advertising—
(A) Chinese New year
(B) Hong Kong's annual shopping festival
(C) Dubai's shopping festival
(D) None of these
Ans : (C)

66. Which companies chips power more than 60% of the world's cell phones?
(A) Nokia
(B) Intel
(C) Motorola
(D) Texas Instruments
Ans : (D)

67. Who is the famous author of the book What they don't teach you at Harvard Business School?
(A) Stephen R Covey
(B) Mack McCormak
(C) John Love
(D) None of these
Ans : (B)

68. Who is the RBI governor?
(A) Venkatraman
(B) Brijesh Mishra
(C) Ranjith Sau
(D) Bimal Jalan
Ans : (D)

69. Iodex brand of pain balm is owned by—
(A) Smithkline Beecham
(B) Wyeth Laboratories
(C) Glaxo
(D) Dr. Reddy's Laboratories
Ans : (A)

70. Which is the leading international audit firm that is facing serious charges on account of lapse in accounting practices?
(A) Ferguson
(C) Arthur Andersen
Ans : (C)

71. Which family owns the Hero group of companies?
(A) Munjals
(B) Mansingh
(C) Firodias
(D) Hindujas
Ans : (A)

72. Who led the "Ocean to Sky" expedition that travelled along the Ganga (Ganges) river to its source?
(A) Sir Edmund Hillary
(B) Tenzing Norgay
(C) Chris Bonington
(D) Doug Scott
Ans : (A)

73. Hero Global is a venture promoted by the Munjal group
(A) to market Hero Honda two wheelers in the overseas market.
(B) to sell Hero bicycles in the overseas market.
(C) to build a automobile design lab of international repute.
(D) to set up company owned dealer network in India.
Ans : (C)

74. J. D. Power is a name associated with—
(A) an independent power producing company in New Delhi.
(B) a power plant equipment manufacturing company.
(C) a automotive battery manufacturing company.
(D) an automobile customer survey organization.
Ans : (D)

75. What does ICANN stand for?
(A) Internet Corporation for Assigned Names and Numbers
(B) International Center for Agro Nutrients and Nourishment
(C) Indian Council for Algorithm, Numbers and Notions.
(D) International council for Approved Names and Numbers.
Ans : (A)

76. "Connecting People," is the by line of which company—
(A) Philips
(B) Motorola
(C) Ericsson
(D) Nokia
Ans : (D)

77. Which founding father pioneered the idea of a national bank?
(A) Hamilton
(B) Jefferson
(C) Washington
(D) Adams
Ans : (A)

78. Who was Karl Marx's main collaborator on his famous works?
(A) V I Lenin
(B) Max Weber
(C) Fredrick Engles
(D) Joseph Stalin
Ans : (C)

79. Which of the following foreign partner / collaborator pair is not Correct?
(A) HTA; J.Walter Thomson
(B) Chaitra; Leo Burnett
(C) O and M; WPP Group
(D) Mudra; DMB&B
Ans : (D)

80. Hewlett Packard, the famous Computer company is named after—
(A) Its promoters, Hewlett and Packard
(B) The city in which they commenced their operation initially
(C) The street in which their first office was located.
(D) None of these
Ans : (A)

81. Who's 'curve' did President Reagan use as the basis for his 'Trickle Down' economic policy?
(A) Keynes
(B) Ricardo
(C) Laffer
(D) Smith
Ans : (C)

82. Which group of people have been involved in the terrorist activities and rampant killing spree after the death of King Birendra in Nepal?
(A) The Gurkhas
(B) The Maoists
(C) The Khukris
(D) The Awomi clan
Ans : (B)

83. This company is the first to develop a new handheld computer series featuring a combination of Intel components and Microsoft software?
(A) HP
(B) Sony
(C) Compaq
(D) Acer
Ans : (A)

84. Which of the following companies was forced to shutdown its digital music service because of music industry lawsuits for piracy?
(A) Musiccity
(B) Morpheus
(C) Livewire
(D) Napster
Ans : (D)

85. Who was sued recently by BIAX for infringement of computer patents?
(A) HP
(B) Compaq
(C) Microsoft
(D) Apple
Ans : (D)

86. Which country is the largest producer of natural rubber in the world?
(A) Malaysia
(B) Indonesia
(C) Thailand
(D) Burma
Ans : (C)

87. With which of the following companies has the Department of Posts and Telegraph of India tied up to provide a comprehensive range of financial services?
(A) LIC of India
(B) Corporation Bank
(C) Master Card International
(D) Visa International
Ans : (C)

88. Which cable network is to be the sole provider of sports information to MSN?
(A) STAR Sports
(D) Channel 9
Ans : (A)

89. Who is the current Defense Secretary of the United States of America?
(A) Donald Rumsfeld
(B) Colin Powell
(C) Mr. Ashcroft
(D) Dick Cheney
Ans : (B)

90. Beech King and Cessna are popular models of—
(A) Cars
(B) Aircraft
(C) Ships
(D) Transport vans
Ans : (B)

91. Which antibiotic can cure Anthrax, if detected at an early stage?
(A) Amoxycillin
(B) Erythromycin
(C) Cephalospirin
(D) Ciprofloxacin
Ans : (D)

92. The farmers of _______________ were involved in violent protests against falling rice prices and US-led globalization as symbolized by WTO?
(A) France
(B) Indonesia
(C) Denmark
(D) S.Korea
Ans : (D)

93. Which of the following chemicals has been recently allowed by the Government of India to be mixed with petrol?
(A) Methanol
(B) Ethanol
(C) Kerosene
(D) Butanol
Ans : (B)

94. Which of the year in which Md. Ghazni first invaded India?
(A) 1220 A.D
(B) 1001 A.D
(C) 1348 A.D
(D) 1196 A.D
Ans : (B)

95. Which is the longest running stage play in the world?
(A) The Cats
(B) The Mouse Trap
(C) Three Blind Mice
(D) Romeo and Juliet
Ans : (B)

96. "Be the first to know" is the baseline of which company?
(B) STAR News
Ans : (D)

97. Which advertising agency took over the agency Saatchi and Saatchi last year to become one of the largest advertising firms in the world?
(A) Euro RSCG
(B) Publicis
(C) Young and Rubicam
(D) Havas
Ans : (B)

98. India's first private FM radio station Radio City opened in Bangalore recently. Which company is the promoter behind this venture?
(A) The Times of India
(B) Mid-Day
(C) Star India
(D) Zee
Ans : (C)

99. Which bathing soap advertises with the baseline, 'For total skincare since 1918' in India?
(A) Camay
(B) Mysore Sandal
(C) Hamam
(D) Lux
Ans : (B)

100. The NewYork Mayor Rudolph Guiliani rejected a $10 mn donation offered by this billionaire prince.
(A) Prince Awaleed Bin Talal of S.Arabia
(B) Prince Ahmed Bin Tariq of S.Arabia
(C) Prince Md. Shah of Iran
(D) Prince Khaleel Mohammed of Persia
Ans : (A)

101. Which one of the following partnership in the domestic insurance sector is inCorrect?
(A) HDFC - Standard Life
(B) Birla - Sun Life
(C) Tata - Allianz
(D) Max - New York Life
Ans : (C)

102. Royal Stag brand of Whisky is owned by—
(A) United Breweries
(B) Shaw Wallace and Co
(C) Seagram
(D) Mohan Meakin
Ans : (C)

103. "Everything from cancer to heart attacks. Covered for 70 paise a day," is the baseline of an advertisement by—
(A) Birla Sun Life
(B) Cancer Institute WIA
(C) ICICI Prudential Life Insurance
(D) OM Kotak Mahindra Life Insurance
Ans : (C)

104. Which Indian woman was recently included in the Fortune magazine's global list of 50 most powerful women in business?
(A) Lalita Gupte
(B) Meena Venkatesh
(C) Rama Bijapurkar
(D) Tina Ambani
Ans : (A)

105. As per the recent Global Competitiveness Report from the World Economic Forum, which country replaced US as the most competitive economy in the world?
(A) Canada
(B) Sweden
(C) Finland
(D) Singapore
Ans : (C)

106. What is common to Bethlehem Steel, Polaroid and Swissair?
(A) All companies owned by GE
(B) All recently applied for bankruptcy protection
(C) Their founders committed suicide
(D) All of these companies were recently targets of successful hostile takeover
Ans : (B)

107. What famous brand name is derived from a combination of two words, which mean 'dead' in French and 'one' in German?
(A) Dettol
(B) Mortein
(C) Martini
(D) Ritter
Ans : (B)

108. Which is the longest running TV cartoon in history, first launched by Warner Brothers in 1969 exclusively for television, and is now a popular fare on the Cartoon Network?
(A) Scooby Doo
(B) Tom and Jerry
(C) Popeye
(D) Johnny Bravo
Ans : (A)

109. Which company has recently launched a range of biscuits in India following its takeover of Nutrine confectionery?
(A) Hindustan Lever
(B) Marico
(C) Parke Davis
(D) Sara Lee
Ans : (D)

110. In the latest Forbes List of wealthiest Americans, 3 out of the top 4 richest men in USA have made their wealth from one company. Which one ?
(A) Standard Oil (Exxon)
(B) Microsoft
(C) De Beers
(D) Berkshire Hathaway
Ans : (B)

111. Which is the third highest peak in India?
(A) Kanchenjunga
(B) Nanga Parbat
(C) Gasher Brum
(D) Dunagiri
Ans : (B)

112. Which is the largest airport in the world?
(A) Singapore airport
(B) International airport at Kaula Lumpur
(C) Heathrow at London
(D) King Khalid at Saudi Arabia
Ans : (D)

113. In which year did Alexander the great die?
(A) 332 B.C
(B) 328 B.C
(C) 323 B.C
(D) 356 B.C
Ans : (C)

114. In which year did Mahatma Gandhi launch The Dandi March?
(A) 1924
(B) 1930
(C) 1941
(D) 1942
Ans : (B)

115. Eugenics is the study of
(A) the development of embryos
(B) the merits of legalizing mercy killing
(C) the production of better offspring by careful selection of parents
(D) genetical composition of plant population in relation to their habitats
Ans : (C)

116. In which year did Thomas Alva Edison invent the electric lamp?
(A) 1854
(B) 1879
(C) 1904
(D) 1888
Ans : (B)

117. What is the measure of the length of a standard tennis court?
(A) 54 ft
(B) 28 ft
(C) 84 ft
(D) 78 ft
Ans : (D)

118. Which is the first Asian country to host the Commonwealth Games?
(A) S. Korea
(B) Japan
(C) Malaysia
(D) China
Ans : (C)

119. Who is the president of the World Bank?
(A) Michel Camdessus
(B) John Wolfensohn
(C) Emeka Anyaoku
(D) Jose Maria Ruda
Ans : (B)

120. Who was the first Prime Minister of Great Britain?
(A) Richard Travithick
(B) Robert Walpole
(C) Sir George Cayley
(D) Robert Peary
Ans : (B)

121. Which advertising agency is behind the setting-up, in 1991, of MICA, India's first college focussed on advertising and communications?
(A) Ogilvy and Mather
(B) Saatchi and Saatchi
(C) Mudra
(D) Hindustan Thomson Associates
Ans : (C)

122. What famous car brand, originally from the former Czechoslovakia, was taken over by Volkswagen in the 1990s?
(A) Skoda
(B) Saab
(C) Piaggio
(D) Volvo
Ans : (A)

123. What is the title of the original BBC TV series on which the Hindi TV series, Kamzor Kadi Kaun, based?
(A) Who wants to be a millionaire?
(B) Treasure mine
(C) Mastermind
(D) The weakest link
Ans : (D)

124. The loyalty program of which company is known as "First Citizen's Club"?
(A) Shopper's Stop
(B) ABN Amro Bank
(C) Taj group of Hotels
(D) Air India
Ans : (A)

125. The following is the baseline found in the ad of which product "The man with the smooth edge"
(A) Four Square cigarettes
(B) Gillette Mach 3 shaving system
(C) Palmolive shaving cream
(D) None of these
Ans : (A)

126. Who invented Parachute?
(A) Leonardo da Vinci
(B) Scanderberg
(C) Sigismund
(D) Van Gogh
Ans : (A)

127. McDonald's, in an unrelated diversification, is planning to set up a chain of hotels. Name the new brand.
(A) Pleasant stay
(B) Golden Arches
(C) McStay
(D) Holidayz
Ans : (B)

128. Which company unsuccessfully launched a soap under the brand Protex in India?
(A) SmithKline Beecham
(B) Hindustan Lever
(C) Reckitt and Colman
(D) Colgate Palmolive
Ans : (D)

129. Calloway, is a leading international brand of—
(A) Condoms
(B) Guns
(C) Binoculars
(D) Golf equipment
Ans : (D)

130. Which famous CEO was featured in the endorsement ad for Microsoft XP with the quote, "When I saw Windows XP in action, I was amazed. How did Microsoft get hold of my wishlist?"?
(A) Ratan Tata
(B) Azim Premji
(C) N R Narayana Murthy
(D) Arun Jain
Ans : (C)

131. Which automobile major has made a debut in the Formula One racing circuit in 2002 with its team led by the drivers Allan McNish and Mike Salo?
(A) Honda
(B) Jaguar
(C) Saab
(D) Toyota
Ans : (D)

132. Which famous company started as Asahi Optical in 1919 - before adopting its current name in 1957?
(A) Yashica
(B) Asahi Glasses
(C) Pentax
(D) Nikon
Ans : (C)

133. What brand name was given , in 1924, by the Mayor of Tokyo when he released the first watch produced by Shokosha Watch Company?
(A) Seiko
(B) Citizen
(C) Tissot
(D) None of these
Ans : (B)

134. The advertisement of which product carried the baseline 'Mom said, "Always boil the water". Moms are seldom wrong'—
(A) Ion Exchange
(B) Zero B
(C) Ford Ikon
(D) KLM Airline
Ans : (C)

135. Who has authored the latest business best-seller *Big Brands, Big Trouble?
(A) Al Ries
(B) Laura Ries
(C) Naomi
(D) Jack Trout
Ans : (D)

136. Which company owns the famous cigarette brands Charminar and Charms?
(A) Godfrey Philips
(B) Philip Morris
(D) VST Industries
Ans : (D)

137. What is the name of the instrument used to measure blood pressure?
(A) Barometer
(B) Hygrometer
(C) Hydrometer
(D) Sphygmomanometer
Ans : (D)

138. Which of the following countries fought the first of the opium wars?
(A) Russia - China
(B) Britain - Indonesia
(C) China - Britain
(D) Japan - China
Ans : (C)

139. Nicolas Leonard Sadi Carnot, the noted French physicist is associated with what branch of study?
(A) Thermodynamics
(B) Sub atomic particle theory
(C) Superconductivity
(D) None of these
Ans : (A)

140. Identify the odd man out
(A) Standard and Poor
(B) Moody's
(C) Forrester
Ans : (D)