Important Grammar for Board Exam 2019. [Part II]

Important Grammar for Board Exam 2019.  [Part II]


10. They spotted juicy apples and plump mangoes hanging from trees. [Rewrite using Not only …. But also]

Ans. They spotted not only juicy apples but also plump mangoes hanging from trees. 

11. The stream was narrow, but the current was strong. [Rewrite using ‘although’.]

Ans. Although the stream was narrow, the current was strong. 

12. Please give me ______ bottle of water and ______ ice cube. [Rewrite the sentence using appropriate articles. ]

Ans. Please give me a  bottle of water and an  ice cube. 

13. My class starts _____ 7.30 am ______ the morning. 

Ans. My class starts at7.30 am inthe morning. 

14. “What a strange coincidence!” Dr. Singh said to the chairman, “Can you identify this spacecraft?” [Change the narration]

Ans. Dr. Singh exclaimed that it was a strange coincidence and he asked the chairman if he could identify that spacecraft. 

15. We did a lot of reading and search to decide whether to include it in the Amar Chitra Katha version. [Rewrite using ‘as well as’]

Ans. We did a lot of reading as well as research to decide whether to include it in the Amar Chitra Katha Version. 

16. The Laxman – Rekha episode is not there in either Valmiki Ramayana or in the Ram – Charit  Manas.  [Rewrite using ‘Neither …. Nor’ ]

Ans. The Laxman – Rekha episode is neither there in Valmiki Ramayana nor in the Ram – Charit Manas.

17. We all should start movement against child labour. [Rewrite the sentence using modal auxiliary indicating compulsion]

Ans. We all must start movement against child labour. 

18. If they have no work to do, their poor families will not be able to meet requirements of life. [Rewrite using ‘unless’]

Ans. Unless they have work to do, their poor families will not be able to meet requirements of life.

No comments:

PDF FILE TO YOUR EMAIL IMMEDIATELY PURCHASE NOTES & PAPER SOLUTION. @ Rs. 50/- each

SSC MATHS I PAPER SOLUTION

SSC MATHS II PAPER SOLUTION

SSC SCIENCE I PAPER SOLUTION

SSC SCIENCE II PAPER SOLUTION

SSC ENGLISH PAPER SOLUTION

SSC & HSC ENGLISH WRITING SKILL

HSC ACCOUNTS NOTES

HSC OCM NOTES

HSC ECONOMICS NOTES

HSC SECRETARIAL PRACTICE NOTES

You can also pay the necessary amount (Rs. 50 for Each Notes) to our UPI ID:

After paying Rs. 50 you will get your notes and paper solution either by email or through WhatsApp in PDF digital form.


If you are not certain how this will work then please contact on this number: 8169449238 (Only WhatsApp) No personal Calls allowed. All the best for upcoming Board Exam.


2019 Board Paper Solution

HSC ENGLISH SET A 2019 21st February, 2019

HSC ENGLISH SET B 2019 21st February, 2019

HSC ENGLISH SET C 2019 21st February, 2019

HSC ENGLISH SET D 2019 21st February, 2019

SECRETARIAL PRACTICE (S.P) 2019 25th February, 2019

HSC XII PHYSICS 2019 25th February, 2019

CHEMISTRY XII HSC SOLUTION 27th, February, 2019

OCM PAPER SOLUTION 2019 27th, February, 2019

HSC MATHS PAPER SOLUTION 2nd, March, 2019

SSC ENGLISH STD 10 5TH MARCH, 2019.

HSC XII ACCOUNTS 2019 6th March, 2019

HSC XII BIOLOGY 2019 6TH March, 2019

HSC XII ECONOMICS 9Th March 2019

SSC Maths I March 2019 Solution 10th Standard11th, March, 2019

SSC MATHS II MARCH 2019 SOLUTION 10TH STD.13th March, 2019

SSC SCIENCE I MARCH 2019 SOLUTION 10TH STD. 15th March, 2019.

SSC SCIENCE II MARCH 2019 SOLUTION 10TH STD. 18th March, 2019.

SSC SOCIAL SCIENCE I MARCH 2019 SOLUTION20th March, 2019

SSC SOCIAL SCIENCE II MARCH 2019 SOLUTION, 22nd March, 2019


BUY FROM PLAY STORE

DOWNLOAD OUR APP



HOW TO PURCHASE OUR NOTES?




S.P. Important Questions For Board Exam 2020


O.C.M. Important Questions for Board Exam. 2020


Economics Important Questions for Board Exam 2020


Chemistry Important Question Bank for board exam 2020


Physics – Section I- Important Question Bank for Maharashtra Board HSC Examination


Physics – Section II – Science- Important Question Bank for Maharashtra Board HSC 2020 Examination


MUST REMEMBER THINGS on the day of Exam


Are you prepared? for English Grammar in Board Exam.


Paper Presentation In Board Exam


How to Score Good Marks in SSC Board Exams


Tips To Score More Than 90% Marks In 12th Board Exam


How to write English exams?


How to prepare for board exam when less time is left


How to memorise what you learn for board exam