OMTEX CLASSES: SSC July 2016 English Board Exam Grammar.

SSC July 2016 English Board Exam Grammar.

July 2016 English Board Exam Grammar.

Do As Directed.

(1) Principal Bhave said. “Mashelkar, if you focus your energies like this, you can burn anything in the world.”
Principal Bhave told Mashelkar ____________ (Complete the given statement.)
Ans. Principal Bhave told Mashelkar that if he focused his energies like that, he could burn anything in the world.

(2) It is so powerful. (Rewrite beginning with ‘How........’)
Ans. How powerful it is!

(3) Cones are the most popular means of application of Mehendi:
(Select the correct positive degree from the alternatives given below and rewrite the statements)
(i) Very few means of application of Mehendi are as popular as cones.
(ii) No other means of application of Mehendi are as popular as cones.
(iii) Cones are as popular as any other means of application of Mehendi.
Ans. No other means of application of Mehendi are as popular as cones.

(4) Henna comes in different shades. (Frame a ‘Wh-’ question to get the underlined word as an answer)
Ans. What comes in different shades?

(5) The butterfly spent rest of its life crawling. The rest of its life _____________ (Complete the given statement.)
Ans. The rest of its life was spent crawling by the butterfly.

(6) It is ready for flight, as soon as it emerges from its cocoon.
No sooner does _____________-
(Complete the given statement)
Ans. No sooner it emerge from its cocoon, than it is ready for flight.

(7) The branches were thick with scarlet figs. (What)
Frame a question with the given word in the bracket and rewrite it.
Ans. What were the branches thick with?

(8) The tree was visited by delicate map butterfly. (which/ when / that) the leaves were pink and tender. )
(Choose the correct conjunction and rewrite the sentence.)

Ans. The tree was visited by the delicate map butterfly when the leaves were pink and tender.

OMTEX VIDEOS PLAYLIST


MATHS PART ONE SSC 10TH STANDARD VIDEO MAHARASHTRA ENGLISH MEDIUM

EXPLANATION IN HINDI 16 GB MEMORY CARD

INSERT AND WATCH VIDEOS IN YOUR MOBILE


CHAPTERS COVERED
1. LINEAR EQUATIONS IN TWO VARIABLES
2. QUADRATIC EQUATIONS
3. ARITHMETIC PROGRESSION
4. FINANCIAL PLANNING
5. PROBABILITY
6. STATISTICS

CLICK HERE TO BUY NOW

VIDEO LECTURES OF (MATHS I) SSC NEW SYLLABUS.



Linear Equations in Two Variables



Quadratic Equation



Arithmetic Progression



Financial Planning



Probability



Statistics