OMTEX CLASSES: No sooner …… than

No sooner …… than


1.       As I hearkened to the silence of the night, I heard the heavenly world talking.
Ans. No sooner did I hearken to the silence of the night than I heard the heavenly world talking.
2.       As soon as I reached the class, the students remained silent.
Ans. No sooner did I reach the class than the student remained silent.
3.       As soon as the monsoon starts, the farmers become happy.
Ans. No sooner does the monsoon starts than the farmers become happy.
4.       She fell down in one place when fellow pedestrian rushed instantly for her help.
Ans. No sooner did she fall down in one place than fellow pedestrian rushed instantly for her help.
5.       Most morning my wife enters the kitchen to find the scurrying away.
Ans. Most morning no sooner does my wife enter the kitchen than she find them scurrying away.
6.       To avoid spoilage a 4000 litre milk chilling plant was set up.
Ans. No sooner was a 4000 litre milks chilling plant set up than avoid spoilage.
7.       As soon as the leaf fell from the trees the wind swept it away?
Ans. No sooner did the leaf fall from the tree than the wind swept it away.
8.    As soon as the teacher entered the class, the students wished him good morning?

Ans. No sooner did the teacher enter the class than the student wished him good morning.