A classes for SSC HSC STUDENTS MAHARASHTRA STATE BOARD

AFFIRMATIVE AND NEGATIVE SENTENCES (ENGLISH GRAMMAR)

Affirmative and negative sentences


1. I like to go to the seashore. (Make it negative.)
Ans. I don’t dislike going to the seashore.

2. He likes to go to the seashore.
Ans. He don’t dislike going to the seashore.

3. They like to go to the seashore.
Ans. They don’t dislike going to the seashore.

4. It is useless.
Ans. It is not useful.

5. There is little hurry.
Ans. There is no hurry.

6. He had only his daughter with him.
Ans. He had no one except his daughter with him.

7. I do not remember. (Make it affirmative)
Ans. I fail to remember.

8. I did not remember.
Ans. I failed to remember.

9. She does not remember.
Ans. She fails to remember.

10. It was never heard of in the history of Mumbai.
Ans. This was the first time in the history of Mumbai that it had been heard of.